Ny scenariemodel for verden

Strategirummets-Klima-Scenarie-Model er baseret på Excel, og den er ikke særlig brugervenlig.

Formålet med dette projekt et at udvikle en WEB-udgave af Klima-Scenarie-Modellen. De, der egenfinansierer denne udvikling, bliver ejerne af modellen. Projektdeltagerne søger om støtte til projektet.

Når brugerne åbner modellen, bliver de mødt af konturerne af et verdenskort, de kan zoome ind på. Uden Zoom kan brugerne vælge at lave en samlet scenarie kvantificering for verden. Når de Zoomer lidt ind tilføjes OECD- og ikke-OECD-landene til konturerne. Deltagerne kan så kvantificere scenarier for begge landegrupper, og køre scenariet for hele verden, baseret på de to kvantificeringer. Når brugerne zoomer endnu længere ind, fjernes konturerne for OECD- og ikke-OECD, og i stedet kommer der konturer for 9 områder i verden, som brugerne kan kvantificere scenariet for. Igen kan brugerne så vælge at lave en scenarieberegning for hele verden, men nu baseret på 9 kvantificeringer.

En betydelig del at brugerinterfacet til den nye model kan hentes fra Energy Transition Model (ETM) - der er en open source-model. Virksomheden Quintel har udviklet ETM model, og de kan derfor være en god underleverandør til projektet.

Hvis du vil hører nærmere vedr. projektideen, eller hvis du har forslag til videreudvikling af ideen, skal du henvende dig til fn@strategirummet.dk.