Om Energy Transition Model (ETM)

Hvad er Energy Transition Model?
Energy Transition Model (ETM) er et interaktivt online simuleringsværktøj til energisystemer. Det giver dig mulighed for at udforske og kvantificere potentielle fremtidige energisystemer i detaljer. ETM er gratis at bruge, open source og er tilgængelig for (EU) lande, kommuner og mange andre regioner.

Hvorfor bruge energiovergangsmodellen?
Energiomstillingen kræver en større omlægning af energisystemet. Mange interessenter arbejder på forskellige dele af dette komplekse puslespil. ETM giver dig mulighed for at simulere alle disse stykker i ét integreret værktøj, uanset om de dækker forskellige områder, sektorer eller energiformer. Denne integration gør det muligt at forblive ansvarlig for energiomstillingen og udveksle værdifuld indsigt mellem interessenter.

Hvad skal man gøre med Energy Transition Modellen?
Brug ETM til at få et omfattende overblik over energisystemet i dit område eller land, der dækker efterspørgsel, udbud, emissioner og meget mere. Vælg forskellige teknologier, omkostninger osv. for at simulere påvirkningen af det fremtidige energisystem. Ved hjælp af en bred vifte af KPI'er og (time-)diagrammer vil ETM give dig den kvantitative og faktabaserede feedback for at understøtte strategisk beslutningstagning.

Kom godt i gang
Vælg det område, du er interesseret i, vælg et fremtidigt år og begynd blot at udforske! ETM simulerer energisystemet i dit område for det nuværende og dit fremtidige år. Brug skyderne til at justere det fremtidige energisystem. De interaktive diagrammer, tabeller og KPI'er vil visualisere virkningen af dine valg på fremtiden. Ved at oprette en gratis konto kan du gemme og dele dit arbejde.