e2g-platformens målgruppe

Beslutningstagere

Beslutningstagere, der i en gruppe af ca. 10 personer ønsker en fælles drøftelse af fremtiden, kan bruge e2g-platformen som grundlag for at køre en scenarieproces. De skal mødes fysisk 4 - 5 gange i løbet af processen, og de skal have hjælp af en facilitator, som fint kan være en konsulent, de er vant til at arbejde sammen med.

Teknologiudviklere og projektudviklere

Teknologiudviklere og projektudviklere kan hente viden og data, som de skal bruge til deres udviklingsaktiviteter.

De kan også gå til Business-as-usual-rummet og vælge de modeller, de vil bruge til at beregne fremtidig økonomi for deres anlæg. Med modellerne kan de bestemme fremtidige driftsmønstre og indtjeninger, og de kan få inspiration til justering af deres projekter. Denne viden kan Teknologiudviklerne også bruge, når de skal udfylde den del af ansøgningen om støtte til deres projekt, der vedrører forrentningspotentiale og økonomi. Projektudviklerne kan bruge denne viden til at gøre deres anlæg mere robuste/fleksible samt i deres beregninger vedr. FID. Udviklerne kan også vælge at gå direkte til fremtidsrummet i scenarieværkstedet, og finde de scenarier, de vil teste deres teknologiudvikling og projektudvikling med. 

Analytikere

Systemanalytikerne spiller en vigtig rolle, idet de skal være med til at overføre resultater fra deres komplicerede modelberegninger til lettere tilgængelige systemmodeller, der kan bruges af teknologiudviklere og projektudviklere samt andre, der interesserer sig for udvikling af energisystemet.

Analytikere kan få adgang til en række vigtige edb-modeller, der kan løse de opgaver, de har fået.

Studerende samt ansatte i energisektoren og hos myndighederne

Studerende samt ansatte i energisektoren og hos myndighederne kan bruge videndelings-rummet på e2g-platformen til at blive klogere på sammenhængene i energisystemet. De kan endvidere i model- og data-rummet finde pædagogiske modeller som kan give dem praktisk erfaring med energisystemet og elmarkedet.