Beslutningssystemet

Uden for energisektoren

Opdeling af beslutningskæden uden for energisektoren

Vi er her i det område af energistrømmene, hvor de forskellige typer energi omdannes til energitjenester i form at lys, varme, køling, arbejde mv.

Opdelingen af de mange beslutninger, som energiforbrugerne træffer, er baseret på den typiske levetid på beslutningerne. Levetiden er defineret som den tid, der går inden vi skal træffe en tilsvarende beslutning, som betyder, at den gamle beslutning ikke længere betyder noget. Når vi køber et nyt apparat, regner vi med at det holder nogle år, inden vi igen skal tage stilling til et lignende køb. Når vi i den anden ende af beslutningskæden tænder for en kogeplade på komfuret, for at lave mad, holder den beslutning højest et par timer, så skal vi beslutte at slukke for kogepladen.

Ved at klikke på de forskellige elementer i beslutningskæden kan du se, hvordan de overordnede beslutninger er underopdelt i en række delbeslutninger.

Der er også styre- og støtteprocesser koblet til beslutningskæden uden for energisektoren. Dem finder du ved at trykke på ikonet for "Styre- og støtte-processer".

Til hvert led i kæden er der knyttet nogle styre- og støtteprocesser. Klik her for læse mere.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!